Spectaculaire opening Watertoren

Op 1 september 2018 heeft de Vlaardingse oud-wethouder Hans Versluijs de officiële opening verricht van de Watertoren Vlaardingen. De sleutel werd hem op spectaculaire wijze overhandigd door een ervaren ‘abseiler’ die zich vanaf het 39 meter hoge dakterras van de toren naar beneden liet zakken.

In de industriële sfeer van de Watertoren is nu een restaurant met terras ingericht en binnenkort zijn er ook twee bed-and-breakfast-kamers beschikbaar op de tweede etage. Vanaf het dakterras heb je een indrukwekkend mooi uitzicht over de wijde omgeving. De vijfde etage, de vroegere lekvloer onder het watervat, is een uitstekende ruimte voor feesten en partijen. In het immens grote watervat zullen in de toekomst exposities worden gehouden.

De Watertoren werd in 2015 door de gemeente overgedragen aan Rolf Bruggink en Eugène Schenkels. Zij zagen het als een uitdaging om het vervallen gebouw op te knappen en weer een bestemming te geven waar de Vlaardingers wat aan hebben. Na drie jaar van hard werken heeft de Watertoren een metamorfose ondergaan en is deze icoon aan de rand van het Hof weer toonbaar voor het publiek.

Elke laatste zaterdag van de maand geven vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Watertoren tussen 10 en 16 uur rondleidingen en vertellen dan over de geschiedenis van dit bijzonder gebouw en de drinkwatervoorziening in Vlaardingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: