Watertoren in ’t Hof houdt open huis

Op 10 september is het weer Open Monumentendag met als thema ‘Duurzaamheid’. Ook de Watertoren in het Hof is dan te bezichtigen. Om 10.30, 11.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur geven vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Watertoren rondleidingen.

De gidsen vertellen graag over de rol die deze toren in het verleden heeft gespeeld in de drinkwatervoorziening van de stad. Tot 1985 kwam het water bij de Vlaardingers uit de kraan via deze Watertoren. Nu zorgen moderne pomptechnieken daar voor. Drinkwater is een eerste levensbehoefte en ook al sta je daar niet zo gauw bij stil het is toch ook van belang om er zuinig mee om te gaan. Wist u dat we in Vlaardingen per persoon zo’n 120 liter water per dag gebruiken? Kan dat duurzamer misschien?

Hoogtepunt van de rondleiding is misschien wel een bezoek aan het dakterras. Vanaf 39 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de weidse omgeving.  

In de Watertoren hebben zich in de afgelopen twee jaar diverse bedrijven gevestigd. Verschillende van hen zetten zaterdag hun deuren open. Zo kunt u ook hun markante werkruimten zien en kennismaken met hun activiteiten.

De Watertoren staat aan de rand van ’t Hof/Oranjepark aan de Van Linden van Den Heuvellweg 2B, 3134 AE Vlaardingen

Vanaf de begane grond 172 treden naar het dak, maar er is voor een groot deel ook een lift…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: