De tentoonstelling is te zien op zaterdag  30 maart tussen 10 en 16 uur. 

Watertoren Vlaardingen heeft een nieuwe bestemming

De Watertoren van Vlaardingen heeft na ruim 25 jaar leegstand in 2018 een nieuwe bestemming gekregen. Op de begane grond en de eerste verdieping is een café-restaurant gevestigd. Een deel van het terrein rond de toren, maar ook het dak op 39 meter hoogte is ingericht als terras. Op de tweede etage zijn twee B&B-kamers gerealiseerd.

De Stichting Vrienden van de Watertoren Vlaardingen wil graag bekendheid geven aan de rol die deze watertoren in het verleden heeft gespeeld in de drinkwatervoorziening van de stad. Elke laatste zaterdag van de maand worden rondleidingen verzorgd. Belangstellenden kunnen dan zelf het bijzondere interieur van de toren met de twee grote waterreservoirs ervaren. Uitleg wordt gegeven over de werking van de Watertoren die van november 1955 tot halverwege de jaren 80 Vlaardingen van drinkwater heeft voorzien. 

Behalve rondleidingen organiseert de stichting in de diverse ruimten in de toren ook wisselende culturele activiteiten, zoals exposities en lezingen.

De tentoonstelling is te zien op zaterdag  30 maart tussen 10 en 16 uur. 

Het restaurant in de Watertoren is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend vanaf 12.00 uur. Op zaterdag en zondag is het open vanaf 09.30 uur. Op dinsdag zijn de Watertoren en het restaurant gesloten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: