Weer bedrijvigheid in de Watertoren

Ook in de Watertoren komt na een jaar van stilte als gevolg van de corona-epidemie langzaam maar zeker weer leven in de brouwerij. Na sluiting van ‘Eten, drinken en slapen in de Watertoren’ vorig jaar juni zijn er gelukkig nieuwe initiatieven ontplooid. Het interieur van de Watertoren is onder handen genomen en door drie ondernemers wordt nu een nieuwe toon gezet.

In juni 2021 heeft Miranda Kerstens op de begane grond de deuren (èn het terras!) van het nieuwe Parkcafé NWT (De Nieuwe WaterToren) geopend. Zij heeft het interieur van het café (open van woensdag tot en met zondag tussen 9 en 6) geheel vernieuwd.

Het vernieuwde café met een bank rondom

De vierde verdieping van de toren is in de afgelopen maanden ingericht tot kantoor, coachpraktijk en personal trainingsruimte van de bedrijven 2CoachMe en het Human Performance Lab. Hier richten Wout van Dooren en Thomas van der Vliet zich op mentale en fysieke ontwikkeling met een bijzonder coaching concept.

Rolf Bruggink, eigenaar van de toren, heeft onder meer de ramen op de vijfde etage (de lekvloer onder de waterreservoirs) voorzien van dubbelglas en hier en daar van een te openen raam. Dit komt de klimaatbeheersing op deze etage ten goede. Ook zijn hier tribunevormige vloerverhogingen aangebracht zodat je op deze verdieping nu ook naar buiten kunt kijken. De verhogingen komen ook van pas als tribune bij presentaties.      

Het in 2018 aangebrachte dichte hek op het dakterras is vervangen door een meer luchtig spijlenhekwerk. Veilig het dak betreden blijft zo mogelijk, maar het aanzicht van de toren zoals dit oorspronkelijk was wordt zo minder aangetast.   

De Stichting Vrienden van de Watertoren hoopt na de zomer weer rondleidingen te kunnen organiseren.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: