Open huis op Monumentendag

Aanstaande zaterdag is het Open Monumentendag 2023. Tussen 10.30 en 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur is ook de Watertoren in ’t Hof weer te bezoeken. Gidsen van de Stichting Vrienden van de Watertoren leiden bezoekers dan graag rond. Zij vertellen je hoe via deze toren, tot zo’n 40 jaar geleden, het water bij de Vlaardingers uit de kraan kwam.

De Watertoren stond jarenlang ongebruikt leeg, maar bruist nu van binnen weer volop. Behalve restaurant De Baron op de begane grond zijn er op de vele verdiepingen, tot aan het waterreservoir bovenin, allerlei bedrijven gevestigd. Gewoon Gers bijvoorbeeld, van de ‘gerse’ deuren die ook wel bekend zijn van TV, maar ook een hairstyliste, een massage-instituut en enthousiaste jonge ondernemers die zich richten op personal training, fitness en coaching. Dankzij deze levendigheid kan de toren worden behouden en is de toren op een nieuwe manier ‘levend erfgoed’, zoals het thema van Open Monumentendag dit jaar zegt.    

Bezoek zaterdag de Watertoren, beklim de trappen en geniet dan van het prachtige uitzicht vanaf het dakterras van deze 40 meter hoge Vlaardingse icoon.

Eerst met de lift en dan nog 75 treden naar het dakterras….

Plaats een reactie

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑