‘Benzo Terug’ in de Watertoren

Op zaterdag 29 december 2018 is in de Watertoren in het Hof een expositie geopend over de vroegere Vlaardingse Benzo rijwielfabriek. In het watervat worden klassieke Benzo-fietsen getoond uit de verzameling van de geboren en getogen Vlaardinger Theo Werner. Op informatiepanelen wordt de geschiedenis van de fabriek beschreven. Ook wordt het verhaal verteld van de vooruitstrevende manier waarop de fietsen aan de man werden gebracht en welke reclamestunts werden bedacht om het merk onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

De opening werd verricht door Nico ten Kate en Raymond Bakker, nazaten van Johannes Bakker die in 1904 met het bedrijf is gestart. Nadat de zonen van Bakker ook in het bedrijf waren gestapt ontstond vanzelf de merknaam Benzo. De naam van een fiets die bij vele oudere Vlaardingers nog altijd grote bekendheid geniet. De rijwielfabriek was het laatst gevestigd aan de Gedempte Biersloot waar het bedrijf uiteindelijk in 1985 de deuren sloot.

De tentoonstelling, die georganiseerd is door de stichting Vrienden van de Watertoren, blijft staan tot medio mei 2019 en is elke laatste zaterdag van de maand geopend.

Een gedachte over “‘Benzo Terug’ in de Watertoren

Voeg uw reactie toe

  1. Op een facebook site van Alphen toen en nu kwam ik een foto tegen van de Benzo fabriek in Vlaardingen en een garantie bewijs en aankoopbon uit 1938. Als er belangstelling is kan ik deze doorsturen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: