Rondleiding door de Watertoren met Benzo-expositie

Op zaterdag 25 mei a.s. is in de Watertoren aan de rand van ’t Hof van 10 tot 16 uur de expositie over de Vlaardingse fietsfabriek Benzo weer te bezichtigen. Ook worden er door de Vrienden van de Watertoren rondleidingen gegeven door dit markante gebouw.

Een leuke samenloop met de expositie is het Vlaardings Fietscircus dat zaterdag op het Veerplein wordt gehouden. Daar zijn dan zowel oude als nieuwe Benzo-fietsen te zien. De nieuwe modellen zijn ontwikkeld door Jan de Graaf Tweewielers. Deze Vlaardingse fietsenmaker werd door de expositie Benzo-Terug in de Watertoren geïnspireerd om de merknaam Benzo nieuw leven in te blazen.

Vlaardingen stond door de firma Bakker en Zonen decennia lang bekend om de fabricage en verkoop van deze degelijke en voordelige fiets. De expositie laat hoogtepunten uit de geschiedenis van de fietsfabriek zien die tot 1985 gevestigd was aan de Gedempte Biersloot, tegenover de huidige Dirk supermarkt.

De Benzo-expositie is ingericht in het enorme watervat op de zesde etage van de toren. Een kleine 75 treden hoger heeft de bezoeker op het dakterras van de Watertoren een schitterend uitzicht over de wijde omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: