Amnestyvlag wappert van de Watertoren

70 jaar gelden werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vastgesteld. Om dit te vieren staat dit jaar op initiatief van Amnesty Vlaardingen elke maand een ander mensenrecht centraal. In augustus is dat het ‘recht op rust en vrije tijd’. Het Hof staat deze maand als ultieme plek van rust symbool voor dit mensenrecht. In de Watertoren aan de rand van dit prachtige park is op foto’s uit het Stadsarchief te zien hoe Vlaardingers hier zowel vroeger als nu hun vrije tijd besteden.

Eendjes voeren, sleetje rijden, beukennootjes zoeken op de Hogelaan… Wat slenteren of met de kinderen naar de speeltuin. Het kon en kan al generaties lang allemaal. Die vrijheid is met recht iets om te vieren. Behalve herinneringen ophalen bij de foto’s valt er nog meer te doen.  

Op het Zomerterras wordt op 16 augustus met bamboestokken een piramide gebouwd. Linten waarop je schrijft wat mensenrechten voor je betekenen kunnen hierin worden opgehangen. Ook kun je de mensenrechtenwandeling maken die start bij Kade 40. Download hiervoor de app MensenrechtenVLD. En als je dan toch langs het Hof wandelt, doe dan meteen even de Watertoren aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: